Događanja

Sigurno tržište, bezbedni građani i borba protiv sive ekonomije

„Ministarstvo privrede podržalo je kampanju Nacionalne organizacije potrošača Srbije, jer ciljevi su nam isti – sigurno tržište, bezbednost građana i borba protiv sive ekonomije“ rekao je pomoćnik ministra Jovan Petrović na konferenciji za novinare povodom početka kampanje ove organizacije „Čuvaj se mačke u džaku – kupuj legalno“.

Pomoćnik je podsetio da je i samo Ministarstvo privrede nedavno pokrenulo kampanju „Bezbednost nema cenu“ čiji je osnovni cilj podizanje svesti građana da biraju električne proizvode koji su napravljeni u skladu sa najnovijim standardima, testirani od strane akreditovanih laboratorija i kao potvrdu svega toga na sebi imaju oznaku Srpskog znaka usaglašenosti. „S druge strane želimo da dopremo i privrede, kako bi svi bili svesni da jedino tehnički usaglašeni i bezbedni proizvodi mogu da se nađu kako na domaćem, tako i na zahtevnim stranim tržištima“ istakao je Petrović.

Petrović je nagalasio da sve što se radi omogućava da se na tržište stavljaju bezbedni proizvodi i štiti životna sredina, jer se u konačnom misli na potrošače i njihovu bezbednost.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) najavila je danas da pokreće kampanju „Čuvaj se mačke u džaku – kupuj legalno“ čiji je cilj da edukuje potrošače o posledicama kupovine nelegalnih proizvoda i mogućnostima zaštite prava potrošača prilikom tih kupovina.

 (vest preuzeta sa http://www.privreda.gov.rs/drzava-i-nozps-su-na-istom-zadatku-sigurno-trziste-bezbedni-gradjani-i-borba-protiv-sive-ekonomije/)