Zakonodavne novine

Javna rasprava o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti

Ministarstvo privrede, u postupku pripreme zakona kojim se uređuje tehnički zahtevi za bezbednost proizvoda i ocenjivanje usaglašenosti, sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti.

Nacrt zakona sačinila je Radna grupa koju je obrazovao ministar privrede, a činili su je predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Instituta za standardizaciju Srbije, Akreditacionog tela Srbije, Privredne komore Srbije, Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva zdravlja, kao i predstavnik projekta „Infrastruktura kvaliteta na Zapadnom Balkanu“.

Ministarstvo privrede kroz tekst Nacrta zakona predlaže unapređivanje tehničkog zakonodavstva, poboljšanje uslova za poslovanje i razvoj srpske privrede, usklađivanje sa najboljom praksom EU, kao i smanjivanje nelojalne konkurencije i uklanjanje neopravdanih prepreka trgovini. Sastavni deo ovog javnog poziva je Program javne rasprave sa tekstom Nacrta zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 1. do 21. septembra 2017. godine.

Javnu raspravu o Nacrtu zakona u formi okruglog stola organizovaće Ministarstvo privrede, i to:

– dana 15. septembra 2017. godine, od 10 do 12 časova, u prostorijama Gradske kuće u Zrenjaninu, Barokna sala, Trg slobode 10, Zrenjanin;

– dana 20. septembra 2017. godine, od 10 do 12 časova, u prostorijama Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, Dobrička 2, Niš;

– dana 21. septembra 2017. godine, od 10 do 12 časova, u prostorijama Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Ministarstvo privrede poziva sve zainteresovane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa radnim tekstom Nacrta zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti i da svoje predloge dostave na obrascu koji je u prilogu ovog javnog poziva, elektronskim putem na adrese: nikola.mirkovic@privreda.gov.rs i aleksandar.dragicevic@privreda.gov.rs, kao i poštom na adresu: Ministarstvo privrede, Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti”.