Актуелности

Објављен Правилник о мерилима брзине возила у саобраћају

У „Службеном гласнику РС”, број 119/14 од 31. октобра 2014. године објављен је Правилник о мерилима брзине возила у саобраћају. Правилник се примењује на мерила брзине возила у друмском саобраћају која се користе у функцији контроле и безбедности саобраћаја.

 Овим правилником се прописују захтеви за мерила брзине возила у саобраћају, начин утврђивања испуњености тих захтева, означавање мерила брзине возила у саобраћају, техничка документација, начин испитивања типа мерила брзине возила у саобраћају, методе мерења, као и начин и услови оверавања мерила брзине возила у саобраћају.

Правилник се примењује на мерила брзине возила у друмском саобраћају која се користе у функцији контроле и безбедности саобраћаја.

Овај правилник ступа на снагу 8. новембра 2014. године, а одредбе пододељака 4.2. и 4.4. Прилога 3 oвог правилника важе до 1. јануара 2016. године.

Даном ступања на снагу овог правилника престаје да важи Правилник о метролошким захтевима за мерила брзине возила у саобраћају („Службени гласник РС”, број 72/13).

 

Текст Правилника