Događanja

Predstavnici Ministarstva privrede učestvovali u studijskoj poseti institucijama Evropske komisije u Briselu

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, predstavnici Ministarstva privrede su učestvovali u završnoj studijskoj poseti institucijama Evropske komisije

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, predstavnici Ministarstva privrede su učestvovali u završnoj studijskoj poseti institucijama Evropske komisije (DG GROW, DG JUST) ali i drugim organizacijama i telima kao što su CEN/CENELEC, Akreditaciono telo Belgije, Asocijacija „Small Bussines Standards“ i dr, u periodu od 11. do 13. oktobra 2022. godine. Pored predstavnika Ministarstva privrede, u studijskoj poseti su učestvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Akreditacionog tela Srbije, Instituta za standardizaciju i Direkcije za mere i dragocene metale.

Realizovane planirane aktivnosti tokom studijske posete dale su značajan doprinos unapređenju znanja predstavnika infrastrukture kvaliteta Republike Srbije, u cilju daljeg usavršavanja i razmene iskustava sa kolegama iz Evropske komisije, a sve u cilju napretka u pregovaračkom procesu u okviru prvog pregovaračkog poglavlja u vezi sa pristupanjem Republike Srbije EU.