O Tehnisu

Na stranicama inoviranog portala TEHNIS možete pronaći najnovije podatke o infrastrukturi kvaliteta Republike Srbijeinfrastrukturi kvaliteta Republike Srbije, odnosno informacije o svim dešavanjima u okviru pregovora sa EU u oblasti poglavlja -Sloboda kretanja robe - Pregovaračko poglavlje 1Pregovaračko poglavlje 1.

Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede, kao jedinstveni Informativni centar o tehničkim propisima (TBT Infocentar - TBT Enquiry point), je kreirao portal TEHNIS kako bi  omogućio olakšano informisanje privrednih subjekata o svim novinama (VESTI) i o sistemu infrastrukure kvaliteta u Srbiji, odnosno tehničkim zahtevima koje proizvodi treba da zadovolje prilikom stavljanja na tržište Republike Srbije.

Baza registara vezanih za tehničke propise sadrži registre: 

 - važećih tehničkih propisa, propisa u pripremi, imenovanih i ovlašćenih tela za ocenjivanje usaglašenosti, ovlašćenih tela za overavanje merila, važećih isprava o usaglašenosti izdatih u inostranstvu i dr.

Portal TEHNIS ima informativnu ulogu, budući da je razvijen da privrednim subjektima, proizvođačima, trgovcima i organima tržišnog nadzora, bude od pomoći prilikom stavljanja proizvoda na tržište Republike Srbije, dok je na pomenutim tržišnim učesnicima puna odgovornost da procene koje zahteve i propise proizvodi moraju da ispune.   

Molimo korisnike portala TEHNIS da sve sugestije i predloge u vezi unapređenja sadržaja portala podele sa nama putem tbtinfo@privreda.gov.rs.