Događanja

Generalne skupštine CEN/CENELEC sledeće godine u Beogradu

V.d. pomoćnika ministra Nikola Vitas održao je sastanak sa direktorkom Instituta za standardizaciju Srbije Tatjanom Bojanić, na temu organizacije Generalne skupštine CEN/CENELEC.

Predstavnici 34 zemalja članica CEN-CENELEC ovom prilikom bliže će se upoznati sa srpskom standardizacijom, ali i našom zemljom kao atraktivnom destinacijom za investicije.

„Ovo je idealna prilika koju možemo iskoristiti ne samo za unapređenje infrastrukture kvaliteta već i za promovisanje široke ponude i kulture naše zemlje. Srbija ima mnogo toga da ponudi i kaže, velika je čast i zadovoljstvo što ćemo imati priliku da organizujemo jedan tako važan događaj”, istakao je Vitas.

Kako je naveo, naša zemlja je danas jaka, moderna država, u koju ljudi rado dolaze, a srpska privreda pokazala je svetu u kriznim vremenima usled epidemije korona virusa, kako odgovornom politikom mogu da se ostvare dobri rezultati.

Podsećanja radi, održavanje Generalne skupštine CEN/CENELEC 2023.godine u Beogradu, najavljeno je prikazivanjem promotivnog spota na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC u Pragu.

Video materijal pripremljen je uz podršku projekta „EU za Srbiju – podrška bezbednijim proizvodima“ u okviru komponente koja obuhvata promociju standardizacije i aktuelnu kampanju u cilju podizanja svesti potrošača i privrednih subjekata o propisima, standardima i najboljim praksama usklađenim sa evropskim pravilima.

Institut za standardizaciju Srbije je jedino nacionalno telo za standardizaciju Republike. Osnivač Instituta je Vlada Republike Srbije a spot koji najavljuje Generalnu skupštinu evropskih organizacija za standardizaciju u Beogradu nalazi se na Jutjub kanalu ISS