Događanja

Dodeljene nagrade „Oskar kvaliteta 2017“

Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost je u saradnji sa PKS dodelila nacionalne nagrade poslovne izvrsnosti "Oskar kvaliteta 2017". Nagrade su dodeljene povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i evropske nedelje kvaliteta i uz podršku Ministarstva privrede.

Otvarajući skup, direktor Sektora industrije PKS Miroslav Lutovac je rekao da je Privredna komora Srbije vrlo aktivan učesnik u svim dešavanjima koja se tiču promocije kvaliteta i poslovne izvrsnosti.

Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević je rekao da manifestacija ima punu podršku Ministarstva privrede i da je i ove godine Forum kvaliteta mesto za razmenu iskustava i prakse najuspešnijih privrednika.

"Ovo je prilika da se saznaju najnovniji trendovi u razvoju regulative, standarda i tehnika za njihovu primenu. Forum prepoznaje i nagrađuje one koji su razumeli značaj tehničkih propisa i modernih upravljačkih standarda i u svom poslovanju postigli najbolje rezultate”, rekao je pomoćnik ministra privrede. Starčević je naglasio da su podsticaji jako važni za razvoj privrede ali da se bez regulative i standarda ne može omogućiti bezbednost potrošača i povećati kvalitet proizvoda i konurentnost: "Ovaj Forum je nastavio dobru tradiciju kreiranja poslovnog okruženja kome težimo", izjavio je.

Predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost Miloš Jelić je rekao da svi možemo da budemo ponosni što je Oskar kvaliteta za sada jedina nacionalna nagrada za kvalitet odnosno poslovnu izvrsnost koja se dodeljuje u našem regionu  odnosno zemljama Zapadnog Balkana.

Nagrada je dodeljena organizacijama koje su na sprovedenom takmičenju za ovu godinu postigle vrhunske rezultate na planu unapređenja i razvoja kvaliteta i poslovne izvrsnosti u Srbiji. Ove godine za poslovnu izuzetnost i kvalitet nagrađeni su Naftna industrija Srbije, Naučni Institut za veterinarstvo "Novi Sad", JP "Putevi Srbije", Institut za plućne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice za oblasti – partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge, kao i Institut za standardizaciju Srbije, za oblasti partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge.

Vest pruzeta sa http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=23726