Događanja

Održana Nedelja kvaliteta 2019.

U organizaciji FQCE i časopisa Kvalitet & Izvrsnost u saradnji sa PKS i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede održana 28. Nedelja kvaliteta, 5-7. marta 2019. godine.

Na ovoj manifestaciji bila su prezentovana brojna saopštenja eksperata iz Srbije i zemalja iz regiona obrađujući najaktuelnije teme iz oblasti kvaliteta i poslovne izvrsnosti. Prikazani su primeri dobre prakse i prošlogodišnji dobitnici nagrade „Oskar kvaliteta“.

Na Nedelji kvaliteta 2019. otvoren je 25. javni konkurs za dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ za 2019. godinu.

Otvarajući manifestaciju, pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević predstavio je aktivnosti Ministarstva privrede i Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda,  napominjući da je Ministarstvo privrede, pored horizontalnog pravnog okvira, preuzelo sve EU direktive iz svog delokruga čime je izvršeno usklađivanje tehničkih zahteva za proizvode. Takođe, nastavljen je proces jačanja institucija (u oblasti razvoja  standardizacije, akreditacije, metrologije, ocenjivanja usaglašenosti) u cilju pune integracije Srbije u tržište EU.