Događanja

STANDARDIZACIJA – OSLONAC PRIVREDNOG I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA DRUŠTVA

Institut za standardizaciju Srbije obeležio je danas dan instituta, 85 godina standardizacije na ovim prostorima i Svetski dan standarda.

Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević poručio je tom prilikom da je standardizacija oslonac privrednog i tehnološkog razvoja društva. Starčević je, na svečanosti u hotelu „Metropol“, istakao da primena standarda omogućava i podstiče razvoj svih onih koji žele da idu u korak sa vremenom.

„Ministarstvo privrede će i dalje biti podrška Institutu i njegovom radu, a samim tim i razvoju naše celokupne zajednice“, rekao je on.

Pomoćnik ministra je dodao i da o značaju te organizacije najbolje govore tri stvari. Prvo, 85 godina duga tradicija i iskustvo. Drugo, priznanje da je Institut ravnopravan partner u standardizaciji na međunarodnom i evropskom nivou. Treće, neprestana težnja ove institucije da se razvija i unapređuje svoj rad.

Direktorka Instituta Tatjana Bojanić rekla je da je bilo različitih događaja za 85 godina rada, ali je jedno ostalo isto – nastojanje da se uslovi života, proizvodi ljudskog rada i upravljanje poboljšaju i olakšaju uz pomoć standarda. Ona je istakla da je položaj Instituta danas stabilan i održiv, a da je to pre svega moguće zbog podrške koju toj organizaciji pruža Ministarstvo privrede.

Jubilej se ove godine obeležava pod motom „Živeti kao sav normalan svet“, a cilj je da se šira javnost upozna sa značajem primene stadarda.