Događanja

Projekat IPA 2017: EU for Serbia - Support for safer products (Podrška bezbednijim proizvodima)

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, u prostorijama Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda, 18. marta 2021. godine, putem video linka, održan je Četvrti sastanak Komiteta za upravljanje Projektom, na kojem je razmatran Tromesečni izveštaj o radu i planirane dalje aktivnosti.

U okviru projekta IPA 2017 - Podrška bezbednijim proizvodima, u prostorijama Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda, 18. marta 2021. godine, putem video linka, održan je Četvrti sastanak Komiteta za upravljanje Projektom.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti koje se, u okviru projekta sprovode u cilju podrške harmonizaciji određenih oblasti u okviru PG1 ( gradjevinski proizvodi, pirotehnička sredstva i eksplozivi za civilnu upotrebu, lična zaštitna oprema i motorna vozila),  kao i aktivnosti koje se sprovode u cilju jačanja kapaciteta i podrške organima tržišnog nadzora. Takođe, razmatran je Tromesečni izveštaj o radu i razgovarano je o daljim planovima i aktivnostima. 

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva privrede, prisustvovali i predstavnici MTTT, MGSI, MUP, ISS, ATS, DMDM, MEI,  Delegacije EU i Konzorcijuma koji čine: Instututo Calidad, LNE i AECOM.