Aktuelnosti

Održana zajednička sednica grupacije akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti

U Privrednoj komori Srbije 11. marta 2024. godine održana je zajednička sednica grupacije akreditovanih kontrolnih i sertifikacionih tela

U Privrednoj komori Srbije održana je zajednička sendica predstavnika Ministarstva privrede, predstavnika Akreditacionog tela Srbije i tri grupacije akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti: Grupacije akreditovanih kontrolnih i sertifikacionih tela, akreditovanih laboratorija za ispitivanje hrane i hrane za životinje i metrologije.

V.d. pomoćnika ministra Nikola Vitas upoznao je prisutne sa dosadašnjim aktivnostima u okviru Pregovaračke grupe-1, kao i o značajnim planiranim aktivnostima Ministarstva privrede u narednom periodu.

Direktor Akreditacionog tela Srbije predstavio je Strateški plan ATS za period 2024.-2026. godine i na taj način  informisao prisutne o budućim aktivnostima ATS, nakon čega je usledila konstruktivna diskusija sa predstavnicima grupacija akreditovanih tela gde su se  razmatrali tekući problemi u ovoj oblasti i analizirali predlozi za  bolje funkcionisanje sistema.