Aktuelnosti

Potpisani Sporazum i Memorandum u oblasti infrastrukture kvaliteta

U cilju jačanja privredne i trgovinske saradnje i uklanjanja tehničkih prepreka trgovini Republika Srbija je potpisala Sporazum sa Republikom Srpskom i Memorandum sa Bosnom i Hercegovinom.

Sporazum o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta između Ministartsva privrede Republike Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske zaključen je u Beogradu, 10. novembra 2017. godine. Sporazum su potpisali ministar Goran Knežević, u ime Vlade R Srbije i ministar Zlatan Klokić u ime Vlade R Srpske.

Republika Srbija zaključila je  i Memorandum o razumevanju  između Ministarstva privrede Republike Srbije i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine o međusobnoj saradnji i prihvatanju dokumenata izdatih od strane akreditovanih laboratorija za industrijske neprehrambene proizvode. Memorandum je potpisan u Beogradu, 17. septembra 2018. godine, i u Sarajevu 17. oktobra 2018. godine. Memorandum su potpisali ministar Goran Knežević, za Ministarstvo privrede R Srbije i ministar Mirko Šarović, za Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.