Zakonodavne novine

Objavljen Pravilnik o overavanju merila i mernih sistema za neprekidno i dinamičko merenje količina tečnosti koje nisu voda – uređaja za točenje goriva

U službenom glasniku broj 96/23 od 2. novembra 2023. godine objavljen je Pravilnik o overavanju merila i mernih sistema za neprekidno i dinamičko merenje količina tečnosti koje nisu voda – uređaja za točenje goriva.

Pravilnik o overavanju merila i mernih sistema za neprekidno i dinamičko merenje količina tečnosti koje nisu voda – uređaja za točenje goriva  objavljen je u "Službenom glasniku RS", br. 96/2023 od 2. novembra2023. godine, stupio je  na snagu 10. novembra 2023. godine, a primenjuje se od 1. januara2025. godine.

 

Ovim pravilnikom bliže se propisuju način i uslovi periodičnog i vanrednog overavanja merila i mernih sistema za neprekidno i dinamičko merenje količina tečnosti koje nisu voda – uređaja za točenje goriva, zahtevi koje uređaj za točenje goriva  mora da ispuni pri overavanju, kao i način utvrđivanja ispunjenosti zahteva za uređaj za točenje goriva.

Pravilnik možete preuzeti OVDE.