Zakonodavne novine

Objavljen Pravilnik o brojilima aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 s

U „Službenom glasniku Republike Srbije”, broj 104/16 od 23. decembra 2016. godine objavljen je Pravilnik o brojilima aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 s

Pravilnik o brojilima aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 s je objavljen u „Službenom glasniku RS”, broj 104/16 od 23. decembra 2016. godine. Ovaj pravilnik se primenjuje od 1. januara 2017. godine, osim  člana 11. koji se  primenjuje danom pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. 

Pravilnikom o brojilima aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 s propisuju se zahtevi i natpisi i oznake za brojila aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 S, način utvrđivanja ispunjenosti tih zahteva, karakteristike opreme za utvrđivanje ispunjenosti zahteva, kao i način i uslovi overavanja brojila aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 S. Pravilnik se primenjuje na brojila aktivne električne energije klase tačnosti 0,2 S  namenjena merenju aktivne električne energije naizmenične struje, frekvencije 50 Hz, koja se priključuju preko mernih transformatora i čiji napon na priključnici ne prelazi 600 V.