Zakonodavne novine

Objavljen Pravilnik o programu, uslovima i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova overavanja merila

U „Službenom glasniku Republike Srbije”, broj 2/17 od 13. januara 2017. godine objavljen je Pravilnik o programu, uslovima i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova overavanja merila

Pravilnik o programu, uslovima i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova overavanja merila je objavljen u „Službenom glasniku RS”, broj 2/17 od 13. januara 2017. godine. Ovaj pravilnik stupa na snagu 21. januara 2017. godine.

Pravilnikom o programu, uslovima i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova overavanja merila propisuju se program, uslovi i način polaganja stručnog ispita kojim se dokazuje stručna osposobljenost lica za obavljanje poslova overavanja merila u odgovarajućoj oblasti za koju se privredni subjekt i drugo pravno lice ovlašćuje ili je ovlašćeno.

Lica koja su stručni ispit položila pred Komisijom Saveznog zavoda za mere i dragocene metale, a u skladu sa Uredbom o stručnom obrazovanju radnika u saveznim organima uprave i saveznim organizacijama („Službeni list SFRJˮ, broj 26/80), oslobađaju se obaveze polaganja stručnog ispita.