Zakonodavne novine

Objavljen Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila, načinu ovlašćivanja i vođenju registra ovlašćenih tela

U „Službenom glasniku Republike Srbije”, broj 2/17 od 13. januara 2017. godine objavljen je Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila, načinu ovlašćivanja i vođenju registra ovlašćenih tela

Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila,  načinu ovlašćivanja i vođenju registra ovlašćenih tela je objavljen u „Službenom glasniku RS”, broj 2/17 od 13. januara 2017. godine. Ovaj pravilnik stupa na snagu 21. januara 2017. godine.

Pravilnikom o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila, načinu ovlašćivanja i vođenju registra ovlašćenih tela propisuju se uslovi koje privredni subjekt treba da ispunjava za obavljanje poslova overavanja merila, način ispunjavanja tih uslova, način ovlašćivanja, vođenje registra ovlašćenih tela, kao i druga pitanja vezana za rad ovlašćenih tela.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaju da važe Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila („Službeni glasnik RSˮ, br. 89/10 i 56/12) i Pravilnik o načinu ovlašćivanja privrednih subjekata i drugih pravnih lica za obavljanje poslova overavanja merila i o vođenju registra ovlašćenih tela („Službeni glasnik RSˮ, broj 89/10).