Zakonodavne novine

Objavljena je Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o načinu priznavanja inostranih isprava i znakova usaglašenosti

U „Službenom glasniku Republike Srbije”, broj 110/16 od 30. decembra 2016. godine objavljena je Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o načinu priznavanja inostranih isprava i znakova usaglašenosti

Na predlog Ministarstva privrede, Vlada je donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o načinu priznavanja inostranih isprava i znakova usaglašenosti koja je objavljena u „Službenom glasniku RS”, broj 110/16 od 30. decembra 2016. godine. Ova uredba je stupila na snagu 7. januara 2017. godine i primenjuje se za zahteve za priznavanje inostrane isprave, odnosno znaka usaglašenosti, koji se od navedenog datuma podnose nadležnom ministarstvu (ministarstvu nadležnom za donošenje i primenu domaćeg tehničkog propisa kojim se zahteva pribavljanje odgovarajuće isprave o usaglašenosti).

Ovom uredbom su precizirane pojedine odredbe Uredbe načinu priznavanja inostranih isprava i znakova usaglašenosti, kako bi se otklonile moguće nejasnoće, odnosno različita tumačenja u primeni tih odredaba.Takođe, pojednostavljen je postupak podnošenja zahteva za priznavanje inostrane isprave, u slučaju kada je inostrana isprava izdata u skladu sa inostranim tehničkim propisom čija su načela i bitni zahtevi preuzeti u domaći tehnički propis, pojednostavljenjem sadržine zahteva, kao i pojednostavljenjem dokaza koji se uz predmetni zahtev dostavljaju.