Догађања

Витас: Квалитет неопходан за конкурентност српске привреде

В.д. помоћника министра Никола Витас одржао је састанак са делегацијом Дирекције за мере и драгоцене метале на челу са директором Чедомиром Белићем, где су разговарали о актуелним темама у области инфраструктуре квалитета.

„Квалитет и безбедност производа су важни су за обезбеђивање конкурентности српске привреде. У том смислу посао који обавља Дирекција за мере и драгоцене метале, као орган управе у саставу Министарства привреде који се односи на примену одговарајуће инфраструктуре мерења која обезбеђује тачна, поуздана и поштена мерења, значајан је за  просперитет и унапређење квалитета живота грађана“, подвукао је Витас. 

Како је навео, добар дијалог не само унутар институција, већ и између државе и привредника, је од круцијалне важности за постизање просперитета.

„Српска привреда креће се узлазном путањом, зато морамо да наставимо да радимо активно на обезбеђивању добрих резултата“, подвукао је он.

Саговорници су разговарали о будућим плановима, који ће допринети већем развоју инфраструктуре квалитета.

Овом приликом такође су разматрана питања у вези са реализацијом Плана рада Владе за 2022. годину који се односи на метрологију, као и о будућим пројектима подршке у овој области, посебно о иницијативи Сектора за квалитет и безбедност производа за учешће у пројекту ИПА 2021, који би требало да почне следеће године, а који се тиче слободног кретања робе.