Догађања

Генералне скупштине CEN/CENELEC следеће године у Београду

В.д. помоћника министра Никола Витас одржао је састанак са директорком Института за стандардизацију Србије Татјаном Бојанић, на тему организације Генералне скупштине CEN/CENELEC.

Представници 34 земаља чланица CEN-CENELEC овом приликом ближе ће се упознати са српском стандардизацијом, али и нашом земљом као атрактивном дестинацијом за инвестиције.

„Ово је идеална прилика коју можемо искористити не само за унапређење инфраструктуре квалитета већ и за промовисање широке понуде и културе наше земље. Србија има много тога да понуди и каже, велика је част и задовољство што ћемо имати прилику да организујемо један тако важан догађај”, истакао је Витас.

Како је навео, наша земља је данас јака, модерна држава, у коју људи радо долазе, а српска привреда показала је свету у кризним временима услед епидемије корона вируса, како одговорном политиком могу да се остваре добри резултати.

Подсећања ради, одржавање Генералне скупштине CEN/CENELEC 2023.године у Београду, најављено је приказивањем промотивног спота на овогодишњој Генералној скупштини европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC у Прагу.

Видео материјал припремљен је уз подршку пројекта „ЕУ за Србију – подршка безбеднијим производима“ у оквиру компоненте која обухвата промоцију стандардизације и актуелну кампању у циљу подизања свести потрошача и привредних субјеката о прописима, стандардима и најбољим праксама усклађеним са европским правилима.

Институт за стандардизацију Србије је једино национално тело за стандардизацију Републике. Оснивач Института је Влада Републике Србије а спот који најављује Генералну скупштину европских организација за стандардизацију у Београду налази се на Јутјуб каналу ИСС