Догађања

У Суботици одржана обука/радионица о примени Правилника о безбедности дечјих игралишта

Министарство привреде у сарадњи са Привредном комором Србије, спроведи сет обука/радионица у 5 градова у Србији за произвођаче, увознике, заступнике и дистрибутере опреме и подлоге за дечија игралишта у вези са применом Правилника о безбедности дечјих игралишта.

Прва у низу обука/радионица одржна је 11. јануара у Београду, док је друга одржана у  Суботици  29. марта 2023. године у просторијама Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа. На обуци у Суботици су поред представника привредних субјеката присуствовали и представници локалних самоуправа и предшколске установе.

Тема обуке/радионице је појашњење обавеза привредних субјеката у делу оцењивања усаглашености, као и отклањање недоумица у примени осталих захтева прописа и стандарда.

Обавештавамо вас да ће у наредна два месеца бити организоване обуке/радионице за произвођаче, увознике, заступнике и дистрибутере опреме и подлоге за дечја игралишта у следећим градовима: Новом Саду (12. априла), Ваљеву (26. априла), Крагујевац, Ниш.