Догађања

Пета балканска конференција о стандардизацији

У Београду је 14. јуна 2016. отворена Пета балканска конференција о стандардизацији на тему "Одрживост националних тела за стандардизацију"

У Београду је 14. јуна 2016. отворена Пета балканска конференција о стандардизацији на тему "Одрживост националних тела за стандардизацију", на којој учествују представници националних тела за стандардизацију једанаест балканских земаља: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Македонија, Молдавија, Румунија, Словенија, Србија, Турска, Хрватска и Црна Гора. Поздрављајући учеснике конференције, в.д. помоћника министра привреде, господин Јован Петровић, истакао је да су Министарство привреде и Институт за стандардизацију Србије у последње две године урадили значајне реформе, како у самој организацији институција, тако и у законским и подзаконским актима у области стандардизације и у осталим областима инфраструктуре квалитета.

Пожелевши добродошлицу учесницима и званично проглашавајући конференцију отвореном, в.д. директора Института за стандардизацију Србије, госпођа Татјана Бојанић, уручила је захвалницу господину Љупчу Давчеву, генералном директору Института за стандардизацију Републике Македоније, који је осмислио и организовао Прву балканску конференцију о стандардизацији у Охриду. Присутне учеснике је поздравила и госпођа Дејана Милинковић, председница Скупштине ИСС-a, која је том приликом одржала презентацију о сарадњи између националних тела за стандардизацију и органа управе, a први округли сто на ову тему водио је мр Иван Крстић, специјални саветник директора ИСС-a.

 

Вест преузета са http://www.iss.rs/rs/news/news_210.html