Догађања

СЕМИНАР „ПОВЕЋАЊЕ СВЕСТИ О ЕВРОПСКОЈ ПОЛИТИЦИ СТАНДАРДИЗАЦИЈЕ“

У периоду од 4. до 6. јула 2016. године у организацији Министарства привреде (МП), Института за стандардизацију Србије (ИСС) и TAIEX програма подршке Европске уније одржан је тродневни семинар на тему „Повећање свести о европској политици стандардизације“, као подршка развоју националне стандардизације.

Семинар је за циљ имао подизање свести заинтересованих страна, а нарочито малих и средњих предузећа, о значају коришћења стандарда у пословању као и о могућностима и погодностима које пружа активније учешће малих и средњих предузећа у активностима националне стандардизације.

Семинару су присуствовали представници Министарства привреде, Института за стандардизацију Србије као и представници малих и средњих предузећа чланови Привредне коморе Србије (ПКС).

Презентације су одржали: г-дин Javier Lopez-Quiles (AENOR), експерт у области грађевинске индустрије, који је својим саветима и практичним примерима представио примере добре праксе како повећати и додатно укључити представнике малих и средњих предузећа у националну стандардизацију, како им обезбедити потребне информације о стандардима, односно које користи мала и средња предузећа имају од стандардизације, представница ИСС, г-ђа Виолета Нешковић Поповић је учесницима радионице представила тренутно стање у ИСС по наведеним питањима, док је г-дин Душан Стокић, представник ПКС, говорио о значају стандарда и стандардизације за мала и средња предузећа као и о погодностима и предностима које могу остварити активнијим учешћем у раду Института.