Догађања

Одржана Недеља квалитета 2019.

У организацији FQCE и часописа Kvalitet & Izvrsnost у сарадњи са ПКС и под покровитељством Министарства привреде одржана 28. Недеља квалитета, 5-7. марта 2019. године.

На овој манифестацији била су презентована бројна саопштења експерата из Србије и земаља из региона обрађујући најактуелније теме из области квалитета и пословне изврсности. Приказани су примери добре праксе и прошлогодишњи добитници награде „Оскар квалитета“.

На Недељи квалитета 2019. отворен је 25. јавни конкурс за доделу Националне награде за пословну изврсност „Оскар квалитета“ за 2019. годину.

Отварајући манифестацију, помоћник министра привреде Александар Старчевић представио је активности Министарства привреде и Сектора за квалитет и безбедност производа,  напомињући да је Министарство привреде, поред хоризонталног правног оквира, преузело све ЕУ директиве из свог делокруга чиме је извршено усклађивање техничких захтева за производе. Такође, настављен је процес јачања институција (у области развоја  стандардизације, акредитације, метрологије, оцењивања усаглашености) у циљу пуне интеграције Србије у тржиште ЕУ.