Догађања

СТАНДАРДИЗАЦИЈА – ОСЛОНАЦ ПРИВРЕДНОГ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ДРУШТВА

Институт за стандардизацију Србије обележио је данас дан института, 85 година стандардизације на овим просторима и Светски дан стандарда.

Помоћник министра привреде Александар Старчевић поручио је том приликом да је стандардизација ослонац привредног и технолошког развоја друштва. Старчевић је, на свечаности у хотелу „Метропол“, истакао да примена стандарда омогућава и подстиче развој свих оних који желе да иду у корак са временом.

„Министарство привреде ће и даље бити подршка Институту и његовом раду, а самим тим и развоју наше целокупне заједнице“, рекао је он.

Помоћник министра је додао и да о значају те организације најбоље говоре три ствари. Прво, 85 година дуга традиција и искуство. Друго, признање да је Институт равноправан партнер у стандардизацији на међународном и европском нивоу. Треће, непрестана тежња ове институције да се развија и унапређује свој рад.

Директорка Института Татјана Бојанић рекла је да је било различитих догађаја за 85 година рада, али је једно остало исто – настојање да се услови живота, производи људског рада и управљање побољшају и олакшају уз помоћ стандарда. Она је истакла да је положај Института данас стабилан и одржив, а да је то пре свега могуће због подршке коју тој организацији пружа Министарство привреде.

Јубилеј се ове године обележава под мотом „Живети као сав нормалан свет“, а циљ је да се шира јавност упозна са значајем примене стадарда.