Догађања

Интезивирање сарадње у области техничког законодавства

Помоћник министра привреде Александар Старчевић разговарао је данас са помоћницом министра привреде и предузетништва Републике Српске Соњом Товиловић...

Помоћник министра привреде Александар Старчевић разговарао је данас са помоћницом министра привреде и предузетништва Републике Српске Соњом Товиловић о унапређењу и интезивирању сарадње у области техничког законодавства и именовања тела за оцењивање усаглашености индустријских непрехрамбених производа.     Представници Министарства привреде су колегама из Републике Српске пренели искуства из области целокупног система инфраструктуре квалитета (технички прописи, акредитација, стандардизација, метрологија), као и преговора са ЕУ у оквиру преговарачког поглавља 1  –  Кретање робе.     

„Сарадња има циљ да омогући лакши приступ произвођачима из Србије и Републике Српске на оба тржишта, кроз олакшавање административних поступака за стављање производа на тржиште“, рекао је Старчевић. Помоћник министра је указао и да је договорено иницирање и давање подршке акредитованим лабораторијама из Србије како би отворили такве лабораторије у Републици Српској.   

Товиловић је истакла да је на састанку договорена конкретизација даље сарадње и захвалила колегама из Министарства привреде на размени искуства.