Догађања

Оскар квалитета најбољим компанијама

Поводом обележавања Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета у Србији, државни секретар Милан Љушић доделио је награде „Оскар квалитета“ за пословну изврсност науспешнијим организацијама из Србије и окружења.

„Mинистарство привреде високо цени напоре Фондације за културу квалитета и изврсност који већ више од две деценије промовише изврсности у пословању кроз организацију такмичења за награду Оскар квалитета. Улажемо велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета“, рекао је Љушић.

Он је истакао да је Министарство привреде у претходном периоду активно радило на унапређењу правног оквира у области  инфраструктуре квалитета, и подсетио на  Закон о техничким захтевима за производе и оцењивању усаглашености, Закон о изменама и допунама закона о акредитацији, Закон о предметима од драгоцених метала који су усвојени ове године.

„Управо нови Закон о техничким захтевима за производе и оцењивању усаглашености прописује основ за формирање „Савета за квалитет“ као стручно-саветодавног тела које ће пратити и разматрати питања од значаја за развој и унапређење инфраструктуре квалитета у Републици Србији. У Савет за квалитет ће бити именовани професори универзитета као представници академске заједнице, као и други реномирани сгручњаци и представници релевантних институција који ће својим знањем и искуством дати велики допринос у раду овог тела, а самим тим даљем унапређењу система инфраструктуре квалитета у Републици Србији. С тим у вези, Министарство привреде је у октобру 2021. године већ започело активности у погледу оснивања Савета за квалитет и очекујемо да ће он почети са радом до краја ове године“, рекао је он.

Љушић је навео да „Министарство привреде улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета“.

Он је честитао свим награђеним компанијама и пожелео им много успеха у даљем пословању.

 

(Преузето са: https://privreda.gov.rs/aktuelno/vesti-i-saopstenja/oskar-kvaliteta-najboljim-kompanijama)