Актуелности

Одржана седница Савета за квалитет

Друга седница Савета за квалитет, којом је председавао в.д. помоћника министра привреде Никола Витас, одржана је данас 3.октобра 2023. године у Палати Србија у Београду. Седницу је отворио државни секретар министарства привреде Бобан Бирманчевић који је пожелео срећан рад члановима.

Овом приликом представљене су активности и планови Сектора за квалитет и безбедност производа и институција инфрастуктуре квалитета. 
Усвојен је Извештај о раду за 2022. годину и представљени су могући правци рада Савета за квалитет Републике Србије за наредни период.
Савет за квалитет прати и анализира спровођење активности у области инфраструктуре квалитета, даје мишљења и препоруке, разматра питања од значаја за развој и унапређење инфраструктуре квалитета у Републици Србији. Такође, својим деловањем доприноси и подстиче најважније чиниоце у области инфраструктуре квалитета да решавају текуће проблеме и задатке који ће осигурати креирање погодног окружења за развој иновативних активности, сарадњу и координацију са ресорним министарствима, креирање предлога и иницијатива, а све у циљу унапређења инфраструктуре квалитета и стварања боље пословне климе. 
Седници су присуствовали чланови Савета за квалитет као и представници Сектора за квалитет и безбедност производа.