Актуелности

ИПА 21 - ЕУ4ИМ пројекат

Покренута је иницјална фаза пројекта IPA 21 - EU SUPPORT FOR INTERNAL MARKET, одржавањем састанака представника Министарства привреде са пројектним тимом и представницима Делегације ЕУ у Београду.

Тим спроводи конзорцијум “ФИИАПП/АИЦС/САИДЦ”, у коме учествују институције из три земље ЕУ – Шпанија (ФИАПП), Словачка (САИДЦ) и Итталија (АИЦС).

 Пројекат, чији је главни корисник и координатор Министарство унутрашње и спољне трговине, ће подржати Министарство привреде у области активности везаних за Преговарачко поглавље 1 – Kретање робе, затим у припремама за покретање преговора за потписивање споразума о олакшавању трговине између Србије и ЕУ, као и у области развоја јединствених дигиталних сервиса везаних за примену техничких прописа.

 Тим, предвођен госпођом Инмацуладом Замором Мартинез, лидерком тима, боравио је у Београду како би започео припремне активности за имплементацију пројекта.

 Током посете, чланови тима су одржали конструктивне састанке са релевантним актерима и партнерима. Током посете Сектору за квалитет и безбедност производа, Министарства привреде, размотрени су планови за будуће активности и постављени су темељи за успешну реализацију истог. 

Наредни кораци пројекта обухватају приоритизацију активности по фазама за наредне три године колико је планирано трајање овог пројекта.