Актуелности

Одржана „Недеља квалитета 2024“

У Привредној комори Србије одржана је 33. по реду манифестација –НЕДЕЉА КВАЛИТЕТА 2024.

 У периоду 6-7. март 2024. године, у Привредној комори Србије одржана је 33. по реду манифестација –НЕДЕЉА КВАЛИТЕТА 2024. која окупља експерте за системе менаџмента и пословну изврсност из Србије и земаља из окружења.

 Организатор ове традиционалне манифестације је Фондација за културу квалитета и изврсност (FQCE),у сарадњи са Привредном комором Србије и под покровитељством Министарства привреде Републике Србије.

Никола Витас, в.д. помоћника министра привреде отварајући  манифестацију поздравио је присутне и истакао да Министарство привреде улаже велике напоре у погледу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, усклађивањем са техничким законодавством ЕУ и унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.  Упознао је присутне са активностима Министарства и плановима за наредни период са посебним освртом на стање у области ЕУ интеграција.  Такође, присутне је упознао и са  актуелним Програмом подршке развоју конкурентности, који Министарство привреде реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, а све у циљу развоја конкурентности, безбедности и квалитета производа и услуга на тржишту, олакшавања приступа тржишту и повећање конкурентности, превасходно малих и средњих предузећа, а самим тим и привреде у целини. На крају, нагласио је да Министарство привреде улаже велике напоре на пољу стварања привредног амбијента погодног за интеграцију у европску и светску привреду, унапређењем рада институција инфраструктуре квалитета.