Актуелности

Одржан семинар Симулација билатералног скрининга Преговарачког поглавља 1: Слобода кретања роба

У органиизацији Канцеларије за европске интеграције, у сарадњи са Немачком организацијом за техничку сарадњу – „GIZ“, Институтом за европску политику из Берлина и Сектором за инфраструктуру квалитета Министарства привреде, 24-25. јула 2014. године одржана је радионица - Симулација билатералног скрининга Преговарачког поглавља 1:Слобода кретања роба.

Семинар је део пројекта „Подршка процесу европских интеграција у Србији“, чији циљ је јачање координационих и стратешких капацитета за потребе припреме и спровођења приступних преговора са ЕУ.

Основни циљ семинара „Симулација билатералног скрининга Преговарачког поглавља 1: Слобода кретања роба“ је унапређење вештине презентовања за потребе билатералног скрининга.

Семинар је био интерактивног карактера и подразумевао је излагање унапред припремљених презентација, уз коментаре и препоруке у вези са садржајем, формом и начином излагања, које су дали стручњаци из Републике Хрватске који су учествовали у процесу преговора током приступања те земље Европској унији.