Актуелности

ИСС на челу радне групе међународног техничког комитета

Институт за стандардизацију Србије добио је прилику за председавање секретаријатом радне групе коју је до сада водио AFNOR, француско национално тело за стандардизацију.

Захваљујући активном учешћу представника Института за стандардизацију Србије у међународним техничким комитетима ISO/TC 292, као и ISO/TC 262 и иницијативи др Зорана Кековића, председника националне комисије за стандарде KS A292, Институт је добио прилику за председавање секретаријатом здружене радне групе за менаџмент ризиком коју је до сада водио AFNOR, француско национално тело за стандардизацију.

Lead Standards Development Manager ISO/TC 262, Неле Згавц из националне организације за стандардизацију Велике Британије, BSI, након разматрања компетенција, донела је одлуку о именовању мр Мирјане Мирковић-Ђорђевић за новог секретара међународне здружене радне групе ISO/TC 262/JWG 01 "Joint ISO/TC 262 - ISO/TC 292 WG, Managing emerging risk".

Званична транзиција биће објављена крајем октобра ове године, након примопредаје дужности од AFNOR-а. Управљање секретаријатом међународне радне групе за Институ представља велики успех и значајну дужност, која ће, као и све досадашње међународне обавезе, бити обављана стручно и одговорно.