Законодавне новине

Објављена је Уредба о изменама и допунама Уредбе о начину признавања иностраних исправа и знакова усаглашености

У „Службеном гласнику Републике Србије”, број 110/16 од 30. децембра 2016. године објављена је Уредба о изменама и допунама Уредбе о начину признавања иностраних исправа и знакова усаглашености

На предлог Министарства привреде, Влада је донела Уредбу о изменама и допунама Уредбе о начину признавања иностраних исправа и знакова усаглашености која је објављена у „Службеном гласнику РС”, број 110/16 од 30. децембра 2016. године. Ова уредба је ступила на снагу 7. јануара 2017. године и примењује се за захтеве за признавање иностране исправе, односно знака усаглашености, који се од наведеног датума подносе надлежном министарству (министарству надлежном за доношење и примену домаћег техничког прописа којим се захтева прибављање одговарајуће исправе о усаглашености).

Овом уредбом су прецизиране поједине одредбе Уредбе начину признавања иностраних исправа и знакова усаглашености, како би се отклониле могуће нејасноће, односно различита тумачења у примени тих одредаба.Такође, поједностављен је поступак подношења захтева за признавање иностране исправе, у случају када је инострана исправа издата у складу са иностраним техничким прописом чија су начела и битни захтеви преузети у домаћи технички пропис, поједностављењем садржине захтева, као и поједностављењем доказа који се уз предметни захтев достављају.